Ostrygi są małżami słonowodnymi żyjącymi w siedliskach morskich, takich jak zatoki i oceany. Stanowią one istotną część ekosystemu, ponieważ filtrują one zanieczyszczenia z wody, przez co zapewniają miejsce bytowania dla innych gatunków przydennych stworzeń morskich.
Istnieje wiele różnych rodzajów ostryg – ich lekko słone, aromatyczne mięso jest uważane za przysmak na całym świecie. Co więcej, stanowią one ciekawostkę kulinarną dla niejednego łowcy smaków. Nie mniej jednak, oprócz powszechnie uznanych walorów smakowych, ostrygi oferują znacznie więcej – w szczególności jeśli chodzi o nasze zdrowie.https://nutrijj.home.blog/2019/08/13/5-sierpnia-dzien-ostrygi/
Jeśli chodzi o owoce morza, to musiałabym być chyba w ostatnim stadium śmierci głodowej, żeby je wziąć do ust:)
OdpowiedzUsuńBuziaczki.
Ja za takie rzeczy to podziękuję :)
OdpowiedzUsuńNie jadłam i chyba nie będę jadła :) Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń