DZIEŃ FASOLKOWYCH CUKIERKÓW JELLY BEAN
Dla łakomczuchów wymyślono na
22 kwietnia Dzień „Fasolkowych” Cukierków Jelly Bean (Jelly Bean Day) Świętowanie dotyczy amerykańskich fasolek wszystkich smaków, a jest ich aż 16: mandarynka, zielone jabłuszko, jagoda, kokos, wiśnia, cytryna, czerwone jabłuszko, arbuz, śliwka, malina, brzoskwinia, soczysta gruszka, grejpfrut, winogrono, banan, limonka. Na dzień dzisiejszy, Jelly Belly Candy Factory proponuje klientom na całym świecie fasolki-żelki w ponad 100 smakach.Produkcja jednej fasolki Jelly Belly zajmuje od 7 do 14 dni.Najpopularniejsze smaki Jelly Belly na świecie to Tutti-Fruitti oraz Bardzo Wiśniowy (Very Cherry).Pierwszymi ośmioma smakami Jelly Belly w roku 1976 były fasolki o smakach: Bardzo Wiśniowy, Piwo Korzenne, Cream Soda, Mandarynka, Zielone Jabłuszko, Cytryna, Lukrecja i Winogrono.
Choć jestem łasuchem, to za nimi akurat nie przepadam.
OdpowiedzUsuńNigdy ich nie jadłam.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)